* Keshtjella e Prezes e ndertuar ne shekullin e 15te qe ndodhet perball malit te Krujes.
* Xhamia e Ethem Bejit qe ndodhet ne qender te Tiranes dhe eshte ndertuar ne vitin 1789 se bashku me kullen e sahatit qe u ndertua ne vitin 1830.
* Ndertesat e Ministrive jane ndertuar ne vitin 1930 kur Shqiperia ishte mbreteri dhe kane vlera arkitektonike. Mbas luftes se dyte boterore disa ndertesa u rindertuan si pallati i kultures, pallati i kongreseve, muzeu historik nacional etj.

Muzeu Historik Kombëtar
Sheshi “Skënderbej”
Telefon: 355 4 223446 / 228389
Orari : 09.00 – 13.00 dhe 17.00 – 20.00. i mbyllur të hënave

Muzeu Arkeologjik
Sheshi “ Nënë Tereza”
Telefon : 355 4 240711
Orari : 08.00 - 15.00. i mbyllur të shtunave dhe të djelave

Muzeu i Shkencave të Natyrës
Rruga e“ Kavajës”
Telefon : 355 4 229028
I mbyllur të shtunave dhe të djelave

Muzeu i Pullës Shqiptare
Rruga “Reshit Collaku”
Telefon 355 4 229696
I mbyllur të shtunave dhe të djelave

Galera Kombëtare e Arteve Figurative
Bul “ Dëshmoret e Kombit”
Telefon 355 4 223976/ 226033
Orari : 09.00 – 13.00 dhe 17.00 – 20.00. I mbyllur të hënave

Kopshti Botanik
Rruga “Komuna e Parisit”
Telefon: 355 4 225287

Mozaiku i Tiranës
Rruga “Naim Frashëri”
Telefon: 355 4 266207/ 226005